Kołobrzeg 17 - 19 kwietnia 2024 hala Milenium


POKAZY 2024:

Pokazy kulinarne:

Krzysztof Kaim – kucharz z wieloletnim stażem pracy. Swoją przygodę z gastronomią rozpoczął w 2006 r. Z sukcesem prezentował się na konkursach kulinarnych, zajmując pierwsze miejsca m.in. w Festiwalach Smaku, oraz Kulinarny Talent Małopolski. Prowadzi szkolenia kulinarne o tematyce „Kuchnie Świata”. Pracował jako kucharz, oraz szef kuchni w renomowanych restauracjach w Polsce oraz zagranicą m.in. w Anglii, Francji i Hiszpanii. Odbył staż: w restauracji Martin Berasategui *** Michelina-Hiszpania, następnie w restauracji Senses * Michelina- Warszawa, oraz staż w restauracji N 31- Roberta Sowy- Warszawa.



Zapraszamy na pokazy kulinarne kucharzy z Euro Toques Polska:


  • Dzień 17 kwietnia - Temat dnia "Zasmakuj smaków kuchni Sląskiej" - wejścia godz 11, 13, 15
  • Dzień 18 kwietnia - Temat dnia "Beskid Niski w pigułce" - wejścia godz 11,13, 15
  • Dzień 19 kwietnia - Temat dnia "Dziś króluje kuchnia Mazowsza" - wejścia godz 11, 13 .






Lucyna Haluch Prezes fundacji Wiedza Umiejętność Rozwój w Gorlicach od roku w Zarządzie Euro-Toques Polska kucharz, doradca kulinarny ,trener gastronomiczny egzaminator i juror kulinarny od 30 lat zajmuje się gastronomią która jest jej pasją życia.






Tadeusz Czapla Szef kuchni w Restauracji Pod Żaglami w Jastrzębiu Zdrój, laureat konkursów kulinarnych, sędzia kulinarny, master class ufs.








Lucyna Haluch Prezes fundacji Wiedza Umiejętność Rozwój w Gorlicach od roku w Zarządzie Euro-Toques Polska kucharz, doradca kulinarny ,trener gastronomiczny egzaminator i juror kulinarny od 30 lat zajmuje się gastronomią która jest jej pasją życia.





Euro-Toques International (ETI)


Kucharska Wspólnota Europejska, którą tworzy ponad 4500 szefów kuchni w całej Zjednoczonej Europie. Rok 1986 r. zapoczątkował powstanie tej mocnej i stabilnej organizacji, a zaczęło się od dwóch wielkich nazwisk, Pierre Romeyer i Paul Bocuse, wizjonerów, którzy postanowili wprowadzić nową jakość produktów w produkcji żywności. Stworzyli oni Kodeks Honorowy Szefa Kuchni, który musi być przestrzegany przez wszystkich członków. Siedzibą ETI jest Bruksela, dzięki temu mamy większy dostęp do instytucji europejskich, możemy działać bezpośrednio z decydentami i politykami na szczeblu europejskim a także uczestniczyć bezpośrednio w tworzeniu sieci uprzywilejowanych kontaktów z Komisją, Radą Ministrów, Parlamentem Europejskim i Komitetem Regionów Europy. Mamy również możliwość koordynowania działań naszych krajowych urzędów.

Głównym celem i kierunkiem działania ETI jest promocja najlepszej żywności i jakości produktów regulowanych przez instytucje europejskie i krajowe. Wszyscy członkowie stosują się do kodeksu, który jest zobowiązany do wspierania jakości i tradycji kulinarnej z każdego kraju Europy.

W Polsce, jako Euro-Toques Polska (ETP), oficjalnie działamy od 8 lutego 2010 r. Od samego początku przez osiem lat prezesem ETP był Jean Bos który włożył dużo serca w tą organizację za co mu bardzo dziękujemy. Dzięki temu jesteśmy ważnym i decyzyjnym partnerem dla instytucji europejskich w celu ochrony jakości i smaku żywności.

Naszymi głównymi calami jest:
- Polityka zdrowotna poprzez edukację dzieci i młodzieży w szkołach
- Wspieranie drobnych lokalnych rzemieślników którzy wytwarzają wysokiej jakości produkty.
- Promowanie ekologicznych i tradycyjnych metod produkcji żywności
- Informacje dla konsumentów, etykietowanie produktów i promowanie produktów naturalnych
- Promowanie i zachowanie europejskiego, regionalnego i lokalnego dziedzictwa kulinarnego
- Edukacja i szkolenia młodych pracowników, zgodnie z Kodeksem Honorowym Szefa Kuchni
- Organizowanie wymiany doświadczeń dla młodych Szefów Kuchni nie tylko w kraju (staże )
- Organizowanie wydarzeń i imprez promujących sektor gastronomiczny wśród społeczności.
- Organizowanie konkursów i pokazów sztuki kulinarnej
- Organizowanie różnego rodzaju akcji charytatywnych

Jesteśmy Stowarzyszeniem ponad podziałami, jesteśmy Stowarzyszeniem bez granic.....

Prezes Euro-Toques Polska
Marcin Soból

Lucyna Haluch


Założycielka i Prezes Fundacji Wiedza Umiejętność Rozwój w Gorlicach (www.wurf.pl) posiadającej znak jakości MSUES, zarejestrowanej i uprawnionej do nadawania i certyfikowania kwalifikacji cząstkowych: Przygotowywanie potraw zgodnie z trendami rynkowymi i zasadami zdrowego żywienia na poziomie 3 Polskiej Ramy Kwalifikacji (w Polsce uprawnienia posiada tylko dwie firmy) oraz Serwis napojów mieszanych i alkoholi (Barman-Blender) poziomie 4 Polskiej Ramy Kwalifikacji wpisanych do w Zintegrowanego Systemu Kwalifikacji. Rejestr ZRK jest innowacyjnym systemem zawierającym kwalifikacje pełne tj. te które można uzyskać w systemie oświaty lub szkolnictwa wyższego. Obecnie rejestr również zapełniła się tzw. kwalifikacjami cząstkowymi, przede wszystkim rynkowymi, które można zdobywać w sposób poza formalny poprzez certyfikacje przez uprawnione podmioty zarejestrowane w ZRK.

Dyrektor Restauracji & Centrum Biznesowego Kaflarnia (dawniej Restauracja „Leśny Dworek”) w Gorlicach. Od ponad 20 lat oferującej swoje autorskie dania, goszcząc również wiele osobistości w swoich progach.

Mistrz kucharski, trener i egzaminator oraz juror kursów i warsztatów gastronomicznych, cukierniczych, doradca zawodowy. W branży gastronomicznej i hotelarskiej ponad 28 lat, wciąż podnosi swoje kwalifikacje, wprowadzając innowacyjne pomysły do branży. Gastronomia i sztuka kulinarna to nie tylko jej ścieżka zawodowa, ale przede wszystkim miłość i styl życia. Kocha gotować i tworzyć innowacyjne potrawy z zakresu kuchni polskiej w nowym wydaniu.

Należy do Polskiego Oddziału Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy – Euro Toques Polska (www.eurotoques.pl) zrzeszającego szefów kuchni i kucharzy, oraz jest Egzaminatorem w Stowarzyszeniu. Autorka licznych artykułów w czasopismach gastronomiczno – hotelarskich. Twórca autorskich skryptów wykorzystywanych na szkoleniach o tematyce m.in.: kucharz, zdrowego i ekologicznego żywienia. Szkoli i przyjmuje na praktyki zawodowe uczniów, studentów w zawodzie kucharz, barman, barista, cukiernik, dba o ciągłe doszkalanie zawodowe pracowników, organizując dla nich szkolenia przeprowadzane przez mistrzów. W 2021r. nawiązała współpracę z Istituto Professionale di Stato „Giuseppe Medici” we Włoszech (www.istiutomedici.edu.it) w celu przyjęcia na praktyki zawodowe włoskich uczniów. Wspomaga finansowo i rzeczowo lokalne imprezy charytatywne i okolicznościowe. Od 2019r. razem z kucharzami z Euro Toques Polska poprzez gotowanie „na żywo” wspiera WOŚP.

Uczestniczka w konkursach: Kulinarna Gala zajmując II miejsce na konkursie Prezentacja 1 talerza”, w 2006r. II miejsce w konkursie Aranżacja stołu okolicznościowego, organizowanym przez Tour Gastro Polska. Od 2009r Jako Partner Handlowy spółki zakupowej My World.com.

Uczestnika corocznych wydarzeń kulturalnych oraz targów gastronomicznych: Gastro – Hotel, Horeca, Kongres Szefów Kuchni, EXPO Kraków (Bocuse dOr), podczas których przeprowadzała:

  • pokazy kulinarne na targach Gastro – Hotel w latach 2019-2021r.
  • wykłady (Czym nas karmią? – Mass media a rynek gastronomiczny i hotelarski;


Juror w konkursach kulinarnych m.in.
  • 2021r. „Sąsiedzi przy stole” w Suwałkach
    https://um.suwalki.pl/mieszkaniec/aktualnosci,4002/ukrainski-piknik-kulinarny-sasiedzi-przy-stole
  • 2019 - 2021r. „Czas na rybę „w Niemodlinie
    Konkurs kulinarny "CZAS NA RYBĘ” (swietokarpia.pl)
  • 2019r. „Festiwal rosołu” w Rozdzielu
    http://dolinaraby.pl/ix-festiwal-rosolu-za-nami/


W ciągu ostatnich 3 lat przeszkoliła około 200 osób z stopniem niepełnosprawności w zawodzie kucharz oraz cukiernik. Przeprowadziła szkolenia dla grup najmłodszych - przedszkolaki oraz dla emerytów.

Zapraszamy do współpracy!









W imieniu organizatorów kolejnej edycji Targów Gastro-Hotel w Kołobrzegu, zapraszam do uczestnictwa w tym wydarzeniu branżowym. W tym roku, podobnie jak podczas poprzednich edycjach targów będzie przyznana przez Zarząd RSTU nagroda Produkt Prohotel dla producenta/dystrybutora produktu najbardziej użytecznego i przyjaznego w hotelarstwie i gastronomii. Komisja konkursowa dokona oceny w czwartek 18.04. , a nagroda zostanie wręczona w piątek 19.04.2024r.

Pozdrawiam"

Mariusz Ławro
Prezes Zarządu
RSTU Kołobrzeg

www.rstu.pl
facebook.com/rstu.kolobrzeg




UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
©2024 Gastro-Hotel.pl - Targi gastronomiczno - Hotelarskie - Kołobrzeg - strona wykonana przez: Pozycjonowanie i Marketing